Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

"Manapság a vezetők legfőbb hiányosságai a dinamikusan változó környezetben mutatkoznak meg igazán, ahol a változás és a kiszámíthatatlanság szinte mindennapi kihívások elé állítják az embereket." Porkoláb Imre

A nap mint nap megjelenő új módszerek és technológiák világában nagy a nyomás vezetőkön: hogyan hozzanak be új a megoldásokat és mutassanak utat?


A szeminárium résztvevői megismerik a "nemtudás" helyzeteiben megjelenő ellenállások típusait és megtudhatják, milyen stratégiákkal léphetnek tovább az ismeretlennel szembeni ellenállások lehetőségekké alakítása felé.
 • Esettanulmányokon keresztül lesz szó arról is, hogy együtt dolgozó csoportok és egész szervezetek hogyan navigálhatnak együtt a meglévő tudás és rutinok határain túlra.
 • Az elmúlt években zajlott hazai kutatások eredményeire támaszkodva bemutatjuk, milyen stratégiák jellemzik a magyar vezetőket és vállalati világot.
 • Közel lépünk a „Nemtudás” tabujához, a folyamatosan változó, bizonytalan világunk mindennapos stresszfaktorához.
 • A résztvevők személyes élményű gyakorlatokon keresztül azonosíthatják be saját „Nemtudás” kezelési mintáikat.


KEYNOTE ELŐADÓ: Steven D'Souza (angol nyelven)

Kapcsolódó videó (angol nyelven):


Program

11:30 - 12:30 Regisztráció
12:30 - 13:15 Hogyan érkez(z)ünk el tudásunk határaihoz?
Mi az a "VUCA"?
Hogyan ismerjük fel a bennünk megjelenő ellenállásokat és milyen stratégiákkal alakíthatjuk át őket?
13:15 - 14:00 Honnan tudhatom, hogy mit nem tudok, és hogyan vállalhatom azt fel?
Mire tudok támaszkodni a tudásom határán állva?
Hogyan vezethetnek a hibák tanuláshoz a szégyen és büntetés helyett?14:00 – 14:20 SZÜNET


14:20 - 15:05 Mit tehetnek a tudásra és biztonságra berendezkedett szervezetek?
Milyen szervezeti stratégiák vezethetnek el a nem tudás határáig, ahol valami új születhet meg?
15:05 - 15:50 Kutatási eredmények
Mit mutatnak a kutatások a magyar vezetők bizonytalanságkezelési stratégiáiról?
15:50 - 16:20 Reflexiók, kérdések és válaszok


Témák

Hogyan érkez(z)ünk el tudásunk határaihoz?
Miért olyan nehéz a nemtudás? Ahhoz, hogy bizonytalan helyzetben előrébb juthassunk, át kell lépni egy küszöböt, le kell lépni a „világvégérőlˮ. Az ismert és az ismeretlen terep közötti határzónában rengeteg kellemetlen érzéssel találkozhatunk. Az ismeretlen az önmagunkról mint hozzáértő, a sorsát kezében tartó személyről alkotott képünket kérdőjelezi meg. Azonban ha tisztában vagyunk azzal, hogy mi történik velünk ebben a határzónában, jobban el tudjuk fogadni azon részeinket is, amelyekről szeretnénk leginkább tudomást sem venni.

Honnan tudhatom, hogy mit nem tudok, és hogyan vállalhatom azt fel?
Mire támaszkodhatunk az ismereteinken túli határzónában? Több olyan képességünk van, amelyek segítségével barátságossá válhat az ismeretlen sötétségben való kalandozás: például, ha el tudjuk engedni a tudásunkat és a kezdők kíváncsiságával, az elménk ürességével be tudjuk fogadni az új szempontokat is. A csend segítségével meg tudjuk hallani, ami bennünk és körülöttünk zajlik, fel tudunk figyelni az újra, szokatlanra. A paradoxonokkal, az egymásnak látszólag ellentmondó elméletekkel, hipotézisekkel is barátságba kerülhetünk, ha képesek vagyunk kezelni azt a kreatív feszültséget, amiből megszülethet a válasz a kérdésünkre. Az értelmes kockázatvállalás, a kísérletezés, az együttműködés, a hibáink felvállalása támogatja a tanulásunkat. Vezetőként birtokában vagyunk a hatalomnak és eszköztárnak, mellyel úgy alakíthatjuk környezetünket, hogy mások is egyre bátrabban támaszkodjanak azokra a képességeikre, amelyek segítségével akár élvezhetjük is az ismeretlent.

Tudni nemtudni: hazai kutatási eredmények
A vezetővé válás útja a siker útja. Szakmai tudás és kiugró teljesítmények alapozzák meg a vezetők önbizalmát és a beléjük vetett hitet. Ám a vezetői karriert nem lehet egy levegővel, végig a fényben lefutni. A mindennapos bizonytalanságok mellett előbb-utóbb mindannyian szembe kerülünk olyan akadályokkal, amelyeket nem tudunk megkerülni: karrierplató, egészségügyi problémák, magánéleti válságok, üzleti krízishelyzetek. Mindenki eljut egyszer egy olyan pontra, ahol nem működnek a megszokott problémamegoldási rutinok, az addig felhalmozott rengeteg tudás. A jó helyen, jó időben indult X generációs felső vezetők életútját elemző kutatás eredményei alapján vizsgáljuk meg, hogy milyen tipikus vezeti válaszreakciókkal találkoztunk.

Kiknek ajánljuk?
 • Felső- és középvezetőknek
 • Változásmenedzsereknek
 • Projektvezetőknek
 • Innovátoroknak és startupoknak
 • Karrierváltóknak
 • HR vezetőknek
Előadók
Steven D’Souza, Deeper Learning, igazgató

Steven a Deeper Learning Ltd. globális vezetői oktatási tanácsadó cég igazgatója. Jelenleg tanácsadóként, előadóként és coachként dolgozik nemzetközi színtéren a vezetés, szervezetfejlesztés, sokféleség, hálózatépítés, vezetés bizonytalan időkben és a szociális tőke témáiban. A csoportos és egyéni alaklélektan és az ontológiai coaching területének szakértője, ezen kívül tapasztalt vezetői coach, rendszeresen dolgozik felsővezetői teamekkel. Három nemzetközi bestseller szerzője, társszerzője. Legutóbbi, Nemtudás c. könyvében a bizonytalan és komplex helyzetekben fellépő vezetői válaszokat, attitűdöket vizsgálja.

Dr. Bokor Attila
Partner, szervezetfejlesztő tanácsadó, OD Partner Kft., címzetes egyetemi docens.
Közgazdász. Munkái során az elmúlt 24 évben vezető- és szervezetfejlesztési, felmérési projektekben, valamint HR-rendszerek bevezetésében és fejlesztésében vett részt. Tanácsadói munkái mellett a Budapesti Corvinus Egyetem címzetes egyetemi docenseként oktat graduális és posztgraduális programokban. Kutatóként többek között az Aranykalitkában, az Aranykalitkában 10 év után, a HR Business Partnerek Magyarországon, Karrierváltók Magyarországon, a Karriermenedzsment Magyarországon és a HR Tükör kutatási programokat vezette.
Tanácsadóként ritka adománynak tekinti, hogy többféle, egymást támogató szakmai szerepben is kapcsolódhat a hazai üzleti, szervezeti „valósághoz”.
Császár Csaba
Partner, senior szervezetfejlesztő tanácsadó és coach, OD Partner kft.
Közgazdász és szervezetfejlesztő-szupervizor. A berögzült egyéni és szervezeti működési modellek megértésében és meghaladásában támogatja ügyfeleit, hogy erősödhessenek az önszerveződést támogató, párbeszédre építő működésben. Fejlesztői munkája során örömmel tölti el, ha vezetők és szervezeteik rátalálnak saját útjukra, és azt teszik, amihez a leginkább értenek. Hisz a befelé figyelés és a magunkra támaszkodás erejében, de fontosnak tartja a környezetünkre való érzékeny ráhangolódást is. Sokat tanulhatunk másoktól, saját utunkra viszont befelé figyelve találhatunk rá.
Fontos számára a nemzetközi kitekintés, több nemzetközi szakmai networkben követi a szakma fejlődését.(Presencing Institute, Open Space network).
Családja és ügyfelei mellett mesterei voltak pályája során Dobák Miklós, Gertjan Nooij, Michael Pannwitz, Jonno Hanafin, Mary Ann Rainey, Chantelle Wyley, John Nkum, Otto Scharmer.
Fejér Péter
Ügyvezető partner, vezető coach, senior szervezetfejlesztő tanácsadó, 
OD Partner Kft. 
Üzemgazdász, szociológus, szervezetfejlesztő-szupervizor. 20 éve támogatja szervezetek változását tanácsadóként. 15 éve coach, eddig több, mint 90 egyéni és csoportos folyamatot kísért. Leginkább a változás személyes szintje foglalkoztatja, elsősorban felsővezetőkkel dolgozik egyéni coaching folyamatokban. Tapasztalata szerint megúszhatatlan, hogy a coaching során a vezető szembesüljön magával, működésének eddig számára ismeretlen területeivel. Ügyfelei munkájában leginkább az őszinteségét, lényegre törekvését, személyességét emelik ki. Értékelik, ahogyan saját magát (érzéseit, kérdéseit) is beleteszi a közös munkába.
Szívéből szól a változás Gestalt paradoxona: az igazi változás az, amikor valaki azzá válik, aki, és nem azzá, aki nem.
Frisch Anita
Partner, senior szervezetfejlesztő tanácsadó és coach, OD Partner Kft.
Közgazdász. 15 éve foglalkozik szervezetfejlesztéssel. Az elmúlt 8 évben a pozitív változási módszertanokat tanulmányozta, páros és csoportos szinten a Cape Cod modellt, majd a szervezeti szinten beavatkozó Appreciative Inquiryt vezette be Magyarországra. Szervezetfejlesztési munkáiban abban támogatja elsősorban nagyvállalati ügyfeleit, hogy képesek legyenek magabiztosan cselekedni bizonytalan környezetben is. Munkájában és magánéletében is egyre fontosabb számára, hogy az erősségek észrevételén és kiaknázásán legalább annyira dolgozzon, mint a problémák megoldásán.
Helyszín és időpont

Budapest Music Center

1093 Budapest, Mátyás u. 8.

2016. március. 02. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

Steven D'Souza, Diana Renner
A nemtudás

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 34900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
 • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
 • Diákkedvezmény: -20%
 • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!