Értesüljön azonnal a legfrissebb konferenciákról RSS-olvasójában!

Kedves Látogató!

Weboldalunk az Ön által használt Internet Explorer 6-ot nem támogatja.

A tartalom megtekintéséhez többek között Explorer 7,8 vagy Crome-t böngészőket tudja használni.

Ingyenesen letölthetők az alábbi linkről:

Amennyiben jelentkezni szeretne rendezvényünkre vagy egyéb kérdése van, kérjük, írjon a konferencia@hvg.hu e-mail címre!

Bookmark and Share

Képzeljük el azt a helyzetet, amikor pillanatok alatt el tudjuk érni, hogy az ügyfelünk, csapatunk vagy a főnökünk a mi álláspontunkat képviselje! A magyarázás, azaz a meggyőzés művészetének elsajátításával sikeresebbek lehetünk, mert a legkülönbözőbb helyzetekben tudjuk világosan és hatásosan átadni gondolatainkat.

 

Program témái
  • Az egyetértés elve – a magyarázás kerete

Melyek azok a tények, amelyeket egyértelműnek tekint a beszélő és a hallgatóság? Hol és hogyan fektessük le ezeket a tényeket? Hogyan segítsünk, hogy egyértelműek legyenek? A magyarázás keretének segítségével könnyebben lesz értelmezhető az üzenetünk, a magyarázatskála pedig segít behatárolni a hallgatóság érdeklődését és kompetenciáját. Ha a skála lején helyezkednek el a hallgatók, könnyen érthetőnek kell lennie a magyarázatnak, míg ha a végén, akkor az előadás szakmai jellege kell, hogy kidomborodjon.

  • A megértés és a bevonódás kulcsa – a megfelelő kontextus

A magyarázatskála segít a megfelelő kontextus, és a hozzá passzoló forma meghatározásában. A kontextus is a mindennapi nyelvhasználat része, és nagy szerepet játszik abban, hogy egy gondolat, tény vagy történet érthetőbbé, hasznosabbá váljon. A kommunikáció alapvető és a magyarázat meghatározó eleme, amely hitelessé teszi a beszélőt. A szeminárium során bemutatjuk, hogy a különböző jellegű magyarázatokhoz és személyiségekhez milyen kontextus illik.

  • Az üzenet tömörítése – a lényeg 1–5 mondatban

Sokan szenvednek időhiányban, míg az információdömping hatalmas. Ha csak egyetlen mondattal lehet összefogni a projekt, termék, vagy videó lényegét, akkor melyik az az egy mondat? Gyakorlattal és példákkal segítünk, hogy minden résztvevő könnyebben meghatározza a lényeget. 

  • A vizuális gondolkodás szerepe – Dan Roam 6x6-os szabálya

Miért érdemes vizuális elemeket használnunk magyarázatainkban, és mely vizuális eszközök (képek, grafikák, illusztrációk, diagramok) lehetnek a legmegfelelőbbek bizonyos helyzetekben?

A gondolatok egy részét az átlagember csak vizuális elemek segítségével érti meg, amelyek megfoghatóvá és felidézhetővé teszik számára az elgondolást. De a vizuális gondolkodás nem csupán a gondolatok megjelenítésére fókuszál, hanem a problémamegoldást is előtérbe helyezi. Dan Roam szerint bármely problémát érthetőbbé lehet tenni egy képpel, és akármilyen kép megalkotható ugyanazokkal az eszközökkel és szabályokkal. 

  • Az emlékezetesség titka – a történet ereje

Hogyan tegyük felejthetetlenné az üzenetünket? Mikor és hogyan segít a történet, a megszemélyesítés és a szórakoztatás? Hogyan használjuk hatásosan a szavakat? A Common Craft 10 tanulságának segítségével megtervezhetjük, hogyan tegyünk érthetővé bonyolult elképzeléseket. 

A résztvevők a program során interaktív gyakorlatok segítségével mélyíthetik el tudásukat. 

Program

12:25 - 12:30 Megnyitó 

12:30 – 14:00 I. blokk - Hogyan vegyünk rá másokat hogy a mi célhjainkra fókuszáljanak?
Az egyetértés elve
A megértés és a bevonódás kulcsa 
A magyarázatskála

14:00 – 14:15 Szünet

14:15 – 15:45 II. blokk - Milyen eszközökkel érhetünk el eredményt?
Az üzenet tömörítése
A vizuális gondolkodás szerepe

15:45 – 17:00 III. blokk - Hogyan legyünk emlékezetesek?
Az emlékezetesség titka
Gyakorlatok a hatásos magyarázathoz

Előadók
dr. Baranyai Attila (Develor)
Baranyai Attila – "amatőr" sakkrajongó, nem mellékesen HR konferenciák és céges rendezvények elismert és közkedvelt előadójaként – a magyar tréningpiac egyik legtapasztaltabb trénere. Kiemelt szakterülete a vezetőfejlesztés és a nyilvános beszéd. Prezentációiban a humor és a tartalmas üzenetek remek párost alkotnak. 

Kiknek ajánljuk
vezetőknek 
értékesítőknek
marketingkommunikációs szakembereknek és
mindenkinek a személyes márkaépítéshez

Helyszín és időpont

Corinthia Hotel Budapest

1073 Budapest, Erzsébet Körút 43-49.

2014. április. 02. 12.30


Kapcsolódó kiadvány

LeFever Lee
A magyarázás művészete - Tedd érthetőbbé gondolataidat!

Bővebben

Részvételi feltételek

A szeminárium/konferencia részvételi díja 29900 Ft + 27% áfa/fő

A részvételi díj tartalmazza az eseményhez kapcsolódó könyv vagy egyéb kiadvány árát, valamint a vendéglátás díját is.

Kedvezmények:
  • HVG-klubkártya tulajdonosok: -20%
  • Diákkedvezmény: -20%
  • Csoportos részvétel: 5 fő jelentkezése esetén, 1 főnek ingyenes belépést biztosítunk. Minden további résztvevő esetén -25% kedvezményt adunk. (Csoportos jelentkezés esetén egy, összevont számlát állítunk ki.)

A kedvezmények nem összevonhatók. Több kedvezmény esetén, a jelentkezők számára a legkedvezőbbet érvényesítjük.

Regisztrációval és számlázással kapcsolatos kérdésekben, kérjük írjon a konferencia@hvg.hu címre.

Cégre szabott, kihelyezett képzések szervezését is vállaljuk.
Kérdéseivel forduljon Deli Diához (d.deli@hvg.hu)!

Lemondás:
Az eseményre való jelentkezés lemondása az esemény időpontja előtt legfeljebb 3 (három munkanappal, kizárólag írásban, a konferencia@hvg.hu e-mail címre eljuttatott levélben mondható le jogkövetkezmény nélkül. 3 (három) munkanapon belüli lemondás esetén a megrendelő a részvételi díj 50%-át köteles a szolgáltatónak megfizetni.


A programváltoztatás jogát fenntartjuk!